Kész a tereprendezés

2012.09.27. 22:37

Tegnap végre elkezdtük az építkezést és örömmel jelentem, hogy mára elkészült a tereprendezés. Már látszanak a játékok helyei.

A 2 napos folyamatos munkáért köszönet édesapámnak, Simon Zoltánnak, aki kimérte és levezényelte a munkát. Ismételten sok köszönet Szarka Krisztának, aki megtervezte a terepet, és segített kimérni és levezényelni a rendezést. Végül, de nem utolsó sorban köszönet Szemerei Ferencnek is, aki a munka egy részét társadalmi munkában vállalta, annak ellenére, hogy mostanában elég nehéz az építőiparban boldogulni.

 Képeket hamarosan töltök fel.

DSCF0921.JPG

Holnap reggel (09.26) 10:00-kor indul az építkezés a tereprendezéssel. Ma édesapámnak és Szarka Krisztának köszönhetően kitűzésre került a terep (immár másodszor, mert időközben a karókat kiszedték a helyükről). Szemerei Ferenc 10:00-ra jön és megcsinálja a tereprendezést Elnézést, hogy ilyen későn írok, tudom, hogy sok anyuka ki szeretné vinni erre a látványosságra. Remélem még fent vagytok.

A következő lépés a kerítésoszlopok elhelyezése lesz. Szövevényes úton módon eljutottunk Muharai Balázshoz, aki felajánlotta, hogy kifúrja a lyukakat nagy géppel a kerítésoszlopoknak (k

orábban kaptunk tőle kézi fúrógépet, de Attilával ne

m sikerült 30 cm-nél melyebbre fúrnunk, ezért indultunk el egy nagyobb gép irányába). Ennek a munkának a szervezése folyik most. Előre is köszönet Balázsnak.

Ha többet tudok, majd írok még.

20120925-00416_web.jpg

Tegnap este (09.24) összeült a Dobogóért Egyesület közgyűlése, ahol majdnem minden tag képviseltette magát (21 fő). A közgyűlés határozott a következő kérdésekben:

A költségvetésben vannak becsült tételek is. A költségvetést és a tervet is az első ütemben megvalósítandó eszközökre tekintjük véglegesnek. A második ütemről majd később, valószínűleg már csak jövőre hozunk döntést.

A lényeg: az első ütemben szeretnénk megcsinálni az alábbiakat:

  • Tereprendezés
  • Kerítésépítés
  • Térkövezés
  • Játékok telepítése (hinta, homokozó, rézsücsúszda, rugós játékok)
  • Víz bevezetése
  • Minimális parkosítás (füvesítés és fák – fák és cserjéink nincsenek, aki tud szerezni az jelentkezzen, nagyon jó lenne még őket idén elültetni)

A sikeres döntéshozatalt pálinkával ünnepeltük. A lányoknak pedig köszönet a sok süteményért!

A Dobogón immár másodszor megrendezésre került a szomszédünnep. Köszönet Kristó Juditnak a szervezésért.

A leendő játszótéren jó sokan voltunk, elfogyott egy üveg pálinka, 3 rekesz sör. A lányok sütöttek egy csomó finom süteményt, volt zsíroskenyér miegymás. Alakul a közösségünk, határozottan jó úton járunk. Jó lesz ez.

Képeket itt találtok

Nem olyan régen a Polgármester úr kérésünkre kijelölte Szeitz Zsolt képviselő urat, hogy legyen a nagykövetünk játszótér ügyekben. Ennek köszönhetően felgyorsultak az események és a 2012.09.19-i rendkívüli ülésen első napirendi pontként tárgyalták a kérelmünket. A kérelmünk arról szólt, hogy az APF kapja meg a területet ingyenes használatra és elkezdhesse a játszótér építését. Mint tudjátok még nincs bejegyezve a Dobogóért Egyesület, ezért az Alapítvány Páty Fejlesztéséért (APF) állt hivatalosan az ügyünk mögé.

 A 2012.09.19-én testületi ülésen tehát mi voltunk az első napirendi pont:

1. napirendi pont: Tulajdonosi hozzájárulás és Üzemeltetési Szerződés az „Alapítvány Páty Fejlesztéséért” alapítvánnyal a 1064/8 hrsz-ú ingatlan használatával kapcsolatban

Az ülésen az alábbi határozatokat hozták:

1. Határozat

A Képviselő-testület úgy határozott, hogy támogatja Schneider Mihály, az Alapítvány Páty Fejlesztéséért elnöke (2071 Páty, Kossuth L. u. 83.) kérelmét a Pátyi Dobogó utca és a Rét köz sarkán lévő 1064/8 hrsz-ú ingatlanon park és játszótér kialakításával és üzemeltetésével kapcsolatban. Továbbá felhatalmazza a polgármestert a melléklet szerinti tartalommal az Üzemeltetési Szerződés aláírására.

2. Határozat

A Képviselő-testület úgy határozott, hogy az Alapítvány Páty Fejlesztéséért (2071 Páty, Kossuth L. u. 83.) részére a Pátyi Dobogó utca és a Rét köz sarkán lévő 1064/8 hrsz-ú ingatlanon park és játszótér kialakításához Tulajdonosi hozzájárulást ad.

 

Az üzemeltetési szerződés itt érhető el:

A szerződés anyagi része:

Az üzemeltetésre átadott ingatlan ÁFA-val növelt éves bérleti díja 50.000.- Ft (azaz: ötvenezer forint), melyet az Üzemeltető évente egy összegben 09. hó 15. napján számla ellenében utal át az Önkormányzat részére.

A szerződés kifejezetten fontos része:

Önkormányzat köteles a szerződés tárgyát képező ingatlant a szerződés szerinti időpontban birtokba és üzemeltetésbe adni az Üzemeltető részére, valamint megkezdi a terület közparkká történő átminősítését.

  

A fenti szöveg magyarra lefordítva azt jelenti, hogy végre elkezdhetjük a munkát. Köszönet ezért az ügyet támogató képviselőknek! Ennek ára sajnos, hogy az Önkormányzat végül kénytelen volt 50e forint éves bérleti díjat kivetni az APF-re (azaz az egyesültre), mert mint kiderült a magyar jog szerint játszóteret építeni nem közfeladat, ezért nem közfeladatra ingyen az Önkormányzat nem adhat oda csak úgy ingatlant. 

A testületi ülésen azonban komoly vita alakult ki. Mi beadtunk egy kérvényt, hogy ingyenes használatra adja oda az Önkormányzat az APF-nek a területet. Az ülésen kiderült, hogy ezt jogilag nem lehet megoldani, ezért 100e forintos javaslattal állt elő a jegyző úr. Zsarnóczay István képviselő úr szerint a játszótér építés „kvázi” közcélnak tekinthető, ezért jelképessé tette volna a bérleti díjat. Tollner József képviselő úr azonban 100e ft összeget szeretett volna fizettetni velünk hivatkozva arra, hogy az egyesület egyébként is szívesen fizetné ezt az összeget („Ha Önök ezt boldogan vígan tudnák fizetni.. 7perc 15mp”) és az egyesület anyagi helyzete is kiváló („ömlik a pénz” 11perc 02mp). A videót itt tekinthetitek meg:

illetve itt tölthető le:

Lépjetek be a Dobogóért Egyesületbe

 

Többen kérdeztétek, hogy hogy lehet a Dobogóért Egyesületbe belépni. Ennek feltételei:

  • Aláírjátok a belépési nyilatkozatot és eljuttatjátok Aradvári Andihoz (Dobogó utca 30/b) vagy hozzám (Hegyalja utca 37) és
  • Befizetitek az éves 3000ft tagsági díjat

Az aláírással elfogadjátok az egyesület alapszabályát.

 

Dokumentumok itt:

 

Most hétfőn (09.24 18:00, Hegyalja utca 37) tartunk egy közgyűlést, amin a játszótér első ütemének költségvetését fogjuk megbeszélni és elfogadni. Aki addig belép, az jöhet szavazni.

Végleges terv

2012.09.21. 08:10

Köszönjük a sok-sok visszajelzést. Minden kommentet egyesével kiértékeltünk valamint utánajártunk módosítások megvalósíthatóságának. Ennek eredményeképpen a következőképpen fogjuk módosítani a tervet:

Homokozó

  • Bekerül a játszótér közepére közvetlen a rézsü alá, egy rugós játékok helyére
  • Árnyékolása nagy valószínűséggel oszlopokkal és vitorlával fog történni
  • A homokozó köré padokat teszünk
  • A homokozó homokjának takarását még ki kell találni, de valószínűleg valamilyen műanyag szerű szövet lesz

Alagút/cső

  • Mind a tervező, mind pedig a játszóterek minősítésével foglalkozó szakember biztonságosnak minősítette a játékot. Ennek ellenére mégsem valósítjuk meg, amelynek kettő oka van:
    • Többen ellenezték
    • Kivitelezése 300e forint fölött lenne, de ezt inkább más játékra költjük

Csúszda

  • Egy rézsücsúszda helyett kettőt tervezünk be

Burkolat

  • Hinta alá műanyag burkolat kerül (ezt ingyen kapjuk)
  • A járda a tervben térkővel szerepel, még nincs döntés erről
  • Idén minden más burkolat fű lesz

Hinta

  • Hinta alá gumi burkolat kerül, tervben nem változik
  • Idén még szeretnénk beszerezni

Rugós játékok

  • Megtartjuk a 4 rugós játékot és elszórjuk őket a játszótéren. Ezeket megkaptuk, rendelkezésre állnak most is, ezért fel is használjuk őket. Mivel ezek könnyen áthelyezhetők, ezért ha lesz pénzünk másra, és rossz helyen vannak, akkor áthelyezzük őket.
  • A hangya a végleges helyén lesz a tervben

Libikóka

  • Betervezünk libikókát is, Kriszta beteszi a tervbe

Padok

  • Padokat rátesszük a tervre is
  • 4-6 pad már most is rendelkezésünkre áll, még idén kitesszük őket

Kuka

  • Terven szerepeltetjük őket
  • 2 db már most rendelkezésre áll

Rajzolótábla

  • Betervezünk rajzolótáblát

Víz

  • Természetesen terveztünk mi is vizet, tervre ezt is rátesszük
  • A Rét közön van a gerincvezeték, onnét lehet bekötni. PVK-tól kértünk igazolást, hogy a víz beköthető
  • Szeretnénk egy közkifolyót létesíteni a játszótéren, a másik kettő pátyi játszótér is így oldotta meg a vizet

Növények

  • Idén nagyon jó lenne fákat ültetni. Kérem, hogy segítsetek beszerezni fákat

 

Amik nem változnak:

  • A játszótér alap kialakítása (lépcsős kialakítás és járda körbe)
  • Felső lépcső kialakítása
  • Játszóvár – erre sok komment érkezett, de ezzel most nem foglalkozunk, mert idén nem lesz rá pénz

Amint elkészült a módosított terv, azt is feltöltöm a blogra.

 

A forrási téri lakóparkért egyesülettel is sokat beszélünk, ők 8 év alatt 8 miot költöttek a térre, ami reális terv lehet. Alapkoncepció alapján építkeztek abból, amit évente befizettek, pályázatokon nyertek. Most éppen napvitorlát szeretnének építeni (most nyertek rá pénzt) kb 140e Ft, oszlopokkal.

20120904_Blog_Statisztika.jpg

Örömmel jelentem, hogy soha nem tapasztalt látogatottságot ért el blog. Sejthetően ez a játszótér terv véleményezési témánknak köszönhető. Lássunk egy kis statisztikát:

 - A levelező listánkon ~57 ember van rajta.

 - Gyaníthatóan ebből ~40-en megnézték a terveket a fenti statisztikából okoskodva. Ez 70%, amit én kifejezett sikernek értékelek

 - A 40 emberből 4 ember tett módosítási javaslatokat a játszótérre - köszönjük az erőfeszítést, ezekre hamarosan visszajelzünk

Gratulálunk a szervezőknek és köszönjük a sok munkát!

20120901_garazsvasar_1.jpg

20120901_garazsvasar_2.jpg

Kristó Judit írta:

"Örömmel jelenthetem, a ma megrendezett Első Pátyi Garázsvásár eredményesen és jókedvűen lezárult.

Annyira eredményesen, hogy rögtön el is döntöttük, hogy az idén rendezünk még egyet, valamikor december elején, a fizetések után. ;-)
A hangulat rettentő jó volt, kiváló helyszínt biztosított a Petrovszki család, és bár az eső meg akart viccelni bennünket, nem tudott túljárni az eszünkön, néhány napernyővel jól elijesztettük.
Volt süti, szörp, a gyerekek nagyon értékelték.

Zsófi,
Nagyon szépen köszönjük, hogy biztosítottatok nekünk helyszínt és elviseltétek a nyüzsgést! Jövünk máskor is. :-D

A vásár elején, nyitáskor volt egy kis káosz, mert annyi érdeklődő jött hirtelen, hogy belépni is alig lehetett. De mindenki kedves és türelmes volt, elnézték nekünk a kezdeti bénázásokat, és végül elégedetten távoztak.
Én személy szerint régen éreztem már magam ilyen jól, jó volt a társaság, tudtunk ismerkedni is.
És fogytak a kacatok is: mi két autónyi lomot vittünk, de csak egy autónyit hoztunk haza. :-)
Úgyhogy a kezdőkészlet már meg is van a decemberire...

Ja, míg el nem felejtem, elárulom, hogy mennyi pénzt gyűjtöttünk. Az urnás adományok és a bevételekből felajánlott összegek végül 6 számjegyű végösszeget hoztak: 118.850,- Ft-ot "kerestünk", ami aztán kiegészült, így 120.000,- Ft-ot tudunk átadni az egyesületnek.
Ez azért nagy szó, mert pl. az én kacatjaim forgalma (34.350,- Ft) 80%-ban kb. 300 Ft-os tételekből jött össze, azt nem is tudom, hány darab volt ez.
De mindegy is, a lényeg, hogy egy jó nap után elmondhatjuk, egy tyúklépéssel megint közelebb vagyunk a játszótér megnyitó ünnepségéhez.
Nagy-nagy köszönet minden árusnak, a holmikat felajánlóknak és persze a vásárlóknak!
Gyertek legközelebb is!"

 

süti beállítások módosítása