Nem olyan régen a Polgármester úr kérésünkre kijelölte Szeitz Zsolt képviselő urat, hogy legyen a nagykövetünk játszótér ügyekben. Ennek köszönhetően felgyorsultak az események és a 2012.09.19-i rendkívüli ülésen első napirendi pontként tárgyalták a kérelmünket. A kérelmünk arról szólt, hogy az APF kapja meg a területet ingyenes használatra és elkezdhesse a játszótér építését. Mint tudjátok még nincs bejegyezve a Dobogóért Egyesület, ezért az Alapítvány Páty Fejlesztéséért (APF) állt hivatalosan az ügyünk mögé.

 A 2012.09.19-én testületi ülésen tehát mi voltunk az első napirendi pont:

1. napirendi pont: Tulajdonosi hozzájárulás és Üzemeltetési Szerződés az „Alapítvány Páty Fejlesztéséért” alapítvánnyal a 1064/8 hrsz-ú ingatlan használatával kapcsolatban

Az ülésen az alábbi határozatokat hozták:

1. Határozat

A Képviselő-testület úgy határozott, hogy támogatja Schneider Mihály, az Alapítvány Páty Fejlesztéséért elnöke (2071 Páty, Kossuth L. u. 83.) kérelmét a Pátyi Dobogó utca és a Rét köz sarkán lévő 1064/8 hrsz-ú ingatlanon park és játszótér kialakításával és üzemeltetésével kapcsolatban. Továbbá felhatalmazza a polgármestert a melléklet szerinti tartalommal az Üzemeltetési Szerződés aláírására.

2. Határozat

A Képviselő-testület úgy határozott, hogy az Alapítvány Páty Fejlesztéséért (2071 Páty, Kossuth L. u. 83.) részére a Pátyi Dobogó utca és a Rét köz sarkán lévő 1064/8 hrsz-ú ingatlanon park és játszótér kialakításához Tulajdonosi hozzájárulást ad.

 

Az üzemeltetési szerződés itt érhető el:

A szerződés anyagi része:

Az üzemeltetésre átadott ingatlan ÁFA-val növelt éves bérleti díja 50.000.- Ft (azaz: ötvenezer forint), melyet az Üzemeltető évente egy összegben 09. hó 15. napján számla ellenében utal át az Önkormányzat részére.

A szerződés kifejezetten fontos része:

Önkormányzat köteles a szerződés tárgyát képező ingatlant a szerződés szerinti időpontban birtokba és üzemeltetésbe adni az Üzemeltető részére, valamint megkezdi a terület közparkká történő átminősítését.

  

A fenti szöveg magyarra lefordítva azt jelenti, hogy végre elkezdhetjük a munkát. Köszönet ezért az ügyet támogató képviselőknek! Ennek ára sajnos, hogy az Önkormányzat végül kénytelen volt 50e forint éves bérleti díjat kivetni az APF-re (azaz az egyesültre), mert mint kiderült a magyar jog szerint játszóteret építeni nem közfeladat, ezért nem közfeladatra ingyen az Önkormányzat nem adhat oda csak úgy ingatlant. 

A testületi ülésen azonban komoly vita alakult ki. Mi beadtunk egy kérvényt, hogy ingyenes használatra adja oda az Önkormányzat az APF-nek a területet. Az ülésen kiderült, hogy ezt jogilag nem lehet megoldani, ezért 100e forintos javaslattal állt elő a jegyző úr. Zsarnóczay István képviselő úr szerint a játszótér építés „kvázi” közcélnak tekinthető, ezért jelképessé tette volna a bérleti díjat. Tollner József képviselő úr azonban 100e ft összeget szeretett volna fizettetni velünk hivatkozva arra, hogy az egyesület egyébként is szívesen fizetné ezt az összeget („Ha Önök ezt boldogan vígan tudnák fizetni.. 7perc 15mp”) és az egyesület anyagi helyzete is kiváló („ömlik a pénz” 11perc 02mp). A videót itt tekinthetitek meg:

illetve itt tölthető le:

A bejegyzés trackback címe:

https://dobogojatszoter.blog.hu/api/trackback/id/tr884803097

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása