Ma voltam a pátyi Pénzügyi és Településfejlesztési Bizottság ülésén, ahol tárgyalták a játszótérrel kapcsolatos terület használatbavételi ügyet. A cél az, hogy a Dobogóért Egyesület megkapja az Önkormányzattól használatra a játszótér területét, ennek fejében pedig vállaljuk, hogy rendben tartjuk azt. Szeretném veletek megosztani, hogy mi történt.

 

Az Önkormányzat, beleértve a Polgármester Urat továbbra is maximálisan támogatja az ügyet, ezért ezúton is köszönet nekik. Az adminisztrációs akadályokat azonban el kell hárítani, de szerencsére úgy néz ki ezekre is találtunk megoldást.

 

Használatbavételi szerződés

Az Önkormányzat nem köthet szerződést jogi személyiséggel nem rendelkező szervezettel. Amíg a Dobogóért Egyesületet nem jegyzi be a bíróság, addig nem jogi személy. Hogy mikor jegyzik be az egyesületünket,azt nem lehet megjósolni. Az a döntés született, hogy úgy kötnek velünk szerződést, hogy a szerződés akkortól lép hatályba, amikor bemutatjuk az Önkormányzatnál a bírói végzést.

 

Építkezés

Az építkezés elkezdése nem függ a használatbavételi szerződés hatálybalépésétől. Abban állapodtunk meg az Önkormányzattal, hogy köt egy jogi személyiséggel rendelkező szervezet szerződést az Önkormányzattal, amelyben az Önkormányzat engedélyezi ennek a szervezetnek, hogy olyan építési munkálatokat végezzen a területen, amelyek a hatályos jogszabályoknak megfelelnek. Ez azt jelenti, hogy például a tereprendezést és a kerítést még szeptemberben meg lehet építeni, hiszen ezek építése nem ütközik jogszabályba valamint nem is kell hozzá engedély, tehát az sem hátráltatja a munkát.

Hogy végül kivel fog szerződni az Önkormányzat, az még nem világos, de holnap megkeressük az APF-et, hátha tudnak segíteni. Ha megvan a szervezet, akkor készítünk egy kérvényt, hogy kössenek velünk ilyen szerződést és utána már jogilag nem lesz akadálya a munkának. Reméljük, hogy ezt az egész folyamatot egy héten belül el tudjuk intézni.

A bejegyzés trackback címe:

https://dobogojatszoter.blog.hu/api/trackback/id/tr654740458

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása