Sziasztok,

 Innét letölthetitek a Dobogó Játszótér tervdokumentációt (köszönet a sok munkáért Krisztának):

Itt megtaláljátok a költségvetés tervezetet a munkák ütemezésének tervével együtt:

Kérem, hogy véleményezés előtt mindenképp olvassátok el a műszaki leírást. A véleményeteket kérem, hogy kommentként tegyétek fel.

 

Annak érdekében, hogy legyen fogódzó és legyen esélyünk konszenzusra jutni, ezért kérem, hogy az alapkoncepciót, alapelveket ne változtassuk meg, ezeket ne kérdőjelezzétek meg.

  • A park alapkialakítása
    • A területet lépcsősen alakítjuk ki
    • A parkban egy járdán körbe lehessen menni
    • Legyen egy közösségi tér, ahol szervezhetünk összejöveteleket
    • Az alapjátékok (homokozó, hinta, csúszda) kerüljön elhelyezésre
  • Karbantartási költségek minimalizálása
    • Olyan játszóteret építünk, amely minél kevesebb karbantartást igényel
    • Ennek érdekében igyekszünk igényes burkolatokat és játékokat beépíteni
    • Nem cél, hogy gyorsan, de nem megfelelő minőségben készítsük el a játszóteret
    • Inkább lassabban haladunk, de amit megcsinálunk, az legyen jó
  • Meglévő eszközök, erőforrások minél nagyobb felhasználása
    • Használjuk fel a felajánlott játékokat, mert úgy sem lesz pénzünk a területet telirakni játékokkal pár éven belül
    • Építsünk a közösség munkájára és segítségére
  • Hatósági szabályoknak való teljes megfelelőség
    • A játékokra nagyon szigorú előírások vonatkoznak, ha ezeket nem teljesítjük és baleset történik, akkor az egyesület elnökét felelősségre vonják. A homokozó kivételével ez praktikusan azt jelenti, hogy nem tudunk játékokat építeni, ezeket meg kell vegyük. Ezek ára nagyon-nagyon magas, sajnos.

 A véleményezést ezért kérem, hogy szorítsuk arra, hogy ki mit látna egy ilyen kialakítású és elvek mentén tervezett játszótéren, illetve, hogy ki mivel tud segíteni a dologban.

Annak érdekében, hogy a véleményezés ne legyen egy végtelen folyamat, ezért arra kérek mindenkit, hogy 09.04. kedd 18:00-ig bezárólag kommenteljetek. Ezután összeülünk Krisztával, a tervezővel és értékelésre kerülnek a vélemények. A hasznos és megvalósítható ötleteket átvezetjük a terven. A végleges tervet jövő hét végéig elkészítjük. Ez alapján fogjuk elvégezni a tereprendezést, amely magában foglalja az játékokhoz szükséges tükrök (40cm mély gödrök) kialakítását, azaz ez után már korlátozott lehetőség lesz a játékok mozgatására. Padok, fák, szemetes, bringatároló stb.elhelyezése az ezután is kitalálható, változtatható.

Kérem, hogy névvel kommenteljetek, hogy könnyű legyen a kommentelőhöz fordulni segítségért személyesen is.

 

Jó munkát mindenkinek!

Építési kérelem beadva

2012.08.30. 21:24

Ma leadtuk az Önkormányzatnak az APF nevében a kérvényt, hogy el tudjuk kezdeni az építkezést. Köszönet érte Schneider Mihálynak, az APF-nek és Vikinek, hogy leadta a kérvényt.

 

Kérelem építés tárgyában

 

Alulírott Schneider Mihály (Cím:2071, Páty Május 1 u. 34.), az Alapítvány Páty Fejlesztéséért (székhely:2071, Páty, Kossuth u 83) képviselője kérem, hogy a Pátyi Önkormányzat engedélyezze, hogy a pátyi Dobogó utca és Rét köz utcák sarkán lévő telken (hrsz: 1064/8) park és játszótér kialakítása céljából a hatályos jogszabályoknak megfelelő építési tevékenységet folytassunk.

 

 

……………..

Schneider Mihály

Kuratóriumi elnök

A mai nap során sok visszajelzést kaptam Tőletek a játszótér tervvel kapcsolatban. Egyértelműnek látszik, hogy érdemes lenne közvitára bocsájtani a tervet és meghallgatni azok véleményét, akik szeretnének hozzátenni.

Beszéltem Krisztával erről, ő azt kérte, hogy adjunk neki egy kis időt, hogy készíthessen egy szöveges leírást a tervhez, hogy érthetővé váljanak a tervezői peremfeltételek és döntések.

Amint kész ez az anyag, felteszem a blogra és ott mindenki írhat kommentet a bejegyzéshez. Az a kérésem, hogy mindenki névvel kommenteljen, hogy akár személyesen is tudjunk beszélni később, ha szükség lesz rá. Mivel szeretnénk haladni a tereprendezéssel és ehhez kell a végleges terv, ezért 5 nap lesz arra, hogy kommenteljetek.

Azt szeretném azonban előrejelezni, hogy nem fogunk tudni minden szempontot érvényesíteni, azaz akár mit is csinálunk nem lesz mindenki számára tökéletesen elfogadható tervünk. De törekedni fogunk rá.

Ma voltam a pátyi Pénzügyi és Településfejlesztési Bizottság ülésén, ahol tárgyalták a játszótérrel kapcsolatos terület használatbavételi ügyet. A cél az, hogy a Dobogóért Egyesület megkapja az Önkormányzattól használatra a játszótér területét, ennek fejében pedig vállaljuk, hogy rendben tartjuk azt. Szeretném veletek megosztani, hogy mi történt.

 

Az Önkormányzat, beleértve a Polgármester Urat továbbra is maximálisan támogatja az ügyet, ezért ezúton is köszönet nekik. Az adminisztrációs akadályokat azonban el kell hárítani, de szerencsére úgy néz ki ezekre is találtunk megoldást.

 

Használatbavételi szerződés

Az Önkormányzat nem köthet szerződést jogi személyiséggel nem rendelkező szervezettel. Amíg a Dobogóért Egyesületet nem jegyzi be a bíróság, addig nem jogi személy. Hogy mikor jegyzik be az egyesületünket,azt nem lehet megjósolni. Az a döntés született, hogy úgy kötnek velünk szerződést, hogy a szerződés akkortól lép hatályba, amikor bemutatjuk az Önkormányzatnál a bírói végzést.

 

Építkezés

Az építkezés elkezdése nem függ a használatbavételi szerződés hatálybalépésétől. Abban állapodtunk meg az Önkormányzattal, hogy köt egy jogi személyiséggel rendelkező szervezet szerződést az Önkormányzattal, amelyben az Önkormányzat engedélyezi ennek a szervezetnek, hogy olyan építési munkálatokat végezzen a területen, amelyek a hatályos jogszabályoknak megfelelnek. Ez azt jelenti, hogy például a tereprendezést és a kerítést még szeptemberben meg lehet építeni, hiszen ezek építése nem ütközik jogszabályba valamint nem is kell hozzá engedély, tehát az sem hátráltatja a munkát.

Hogy végül kivel fog szerződni az Önkormányzat, az még nem világos, de holnap megkeressük az APF-et, hátha tudnak segíteni. Ha megvan a szervezet, akkor készítünk egy kérvényt, hogy kössenek velünk ilyen szerződést és utána már jogilag nem lesz akadálya a munkának. Reméljük, hogy ezt az egész folyamatot egy héten belül el tudjuk intézni.

Háncsolás 07.21 - Képek

2012.08.28. 22:26

Köszi mindenkinek a kerítésháncsolást, majd többiek meglátjátok, milyen szép lesz!
Tökös-mákos rétes, kakaóscsiga, szóda és fröccs segítette a jókedvű, szorgalmas munkát!

P7211804_.jpg

P7211805_.jpg

Páty-20120721-00339.jpg

P7211802_.jpg

P7211801_.jpg

20120721_Hancsolas.jpg

P7211800_.jpg

Helyzetjelentés 08.27

2012.08.28. 22:15

Játszótér tervezése

Szarka Krisztina megtervezte a játszóteret, ezúton is köszönet a sok munkáért. A játszótér két szintes lesz, a két szint között a telek közepén lesz egy 1,5 m-es rézsű, amire rátesszük a csúszdát. A felső szint alatt lesz egy alagút (100cm-es cső).

A játszótér körbesétálható egy járdán. A felső részen lesz egy közösségi tér + szaletli.

Alul lesz homokozó, hinta, játszóvár, rugós játékok.

 

Tereprendezés

A tereprendezés előkészítése folyamatban van. Még be kell lőni a szinteket. Az alagúthoz szükséges beton csövekről már megállapodtunk. A tereprendezés, ha az időjárás is úgy akarja pár héten belül meg lesz. A tereprendezéssel kapcsolatban köszönet Simon Zoltánnak (édesapám), aki segít a munkálatok levezénylésében és szervezésében.

Szeretnénk a vizet is bekötni a telekre, ezzel kapcsolatban még az Önkormányzattal és a PVK-val is beszélnünk kell.

A tereprendezéshez még nem világos, hogy kell-e lapátokkal segítség, amint kiderül írok.

 

Kerítés

Tereprendezés után szeretnénk a kerítést elkészíteni. A kerítés oszlopokat már előkészítettük ,köszönet Schumicky Andrásnak . Tolnay kereskedéstől kaptunk kedvezményt a fém komponensekre, köszönet Morvai Emesééknek. Festékünk még nincs, ha valaki tud segíteni, akkor kérem, tegye meg. Többen felajánlottak már lyukfúrót. Lassan minden összeáll a kerítéshez is. Szeretnénk még ezt is szeptemberben megcsinálni.

 

Garázsvásár

Szeretném én is felhívni mindenki figyelmét még egyszer a szombati garázsvásárra, amellyel támogatni tudjátok a játszótér ügyet. Köszönet a sok munkáért Kristó Juditnak!

  • Időpont: 2012. szeptember 1., szombat,9-15 óra
  • Helyszín: Páty, Liget utca 13.

 

 

Adminisztráció

Támogatásokról a cégekhez eljuttattuk az igazolásokat, ha valaki nem kapta meg, akkor jelezze, köszönet Schneider Mihálynak.

Az Önkormányzattal még nem kötötte meg az egyesület a terület használati megállapodást. Ezzel kapcsolatban holnap (2012.08.29) megyek az Önkormányzathoz. Majd írok, hogy mit sikerült intézni.

Bolhapiac, kacatvásár, garázsvásár, kirakodóvásár... mind-mind ugyanazt jelenti: megválni attól, amire már nincs szükség, de másnak még hasznos lehet. Fillérekért kincsekre lelni.

A garázsvásár célja a pátyi Dobogón épülő játszótér támogatása.

  • Időpont: 2012. szeptember 1., szombat, 9-15 óra
  • Helyszín: Páty, Liget utca 13.

Garazsvasar_dobogo_jatszoterert.jpg

 

süti beállítások módosítása